terug naar overzicht

Waar kan ik (technologische en pedagogische) ondersteuning vinden als ik ICT in de klas wil inzetten?

Deskundigheid

In eerste instantie ga je best op zoek naar collega-leraren (eventueel zelfs het ICT-team) en de ICT-coördinator van je school om een antwoord te vinden op je vragen over het gebruik van ICT in de klas. Heel vaak blijkt namelijk dat ICT-coördinatoren hun pedagogisch ei niet kwijt kunnen binnen hun job, omdat het niet geweten is dat ze ook andere ondersteuning kunnen bieden dan enkel beheer en onderhoud van de ICT-infrastructuur op school.

Bovendien zijn er verschillende organisaties die kwalitatieve opleidingen aanbieden:

  • Edubit is de vakvereniging voor ict-coördinatoren en directeurs omtrent ICT-beleid, ICT-praktijk en ICT-beheer op school. Zij organiseren praktische opleidingen voor leraren, oa. rond het gebruik van tablets in de klas .
  • Meerdere keren per jaar, en op verschillende plaatsen in Vlaanderen wordt de ICT-praktijkdag georganiseerd. Hier vind je een groot aanbod aan workshops door verscheidene lesgevers, met ook erg veel aandacht voor het gebruik van tablets in het onderwijs.
  • EduCentrum vzw bundelt opleidingen van diverse organisaties op Didacto en organiseert zelf ook opleidingen met eigen en exerne lesgevers. De opleidingen die je terugvindt op Didacto worden nauwlettend beoordeeld op kwaliteit.

Ga op zoek naar de Digitale Diana's en Innovatieve Ingacen van je school, of raadpleeg de ICT-coördinator van je school om een antwoord te vinden op je vragen over het gebruik van ICT in de klas.